Папа Франциск осъди войната в Украйна на великденското бдение

"Молим се за всички страдащи", каза той
17 апр 2022 08:48, Петя Славова
41
Папа Франциск осъди войната в Украйна на великденското бдение
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск осъди жестокостта на войната в Украйна по време на месата си за великденското бдение, на която присъства, но но не я ръководи лично заради остри болки в крака, които го принудиха да ограничи изявите си, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

На месата присъства Иван Фьодоров, кметът на Мелитопол, който бе задържан от руските сили миналия месец и по-късно освободен при размяна на пленници.

Италианският кардинал Джовани Батиста Ре замести папата като ръководител на службата, която включи шествие в почти пълен мрак до главното крило на базиликата "Свети Петър".

Папата седна пред базиликата върху голям бял стол и стоеше прав при четенето на Евангелието.

В края на своята проповед Светият отец се обърна директно към кмета на Мелитопол Иван Фьодоров и украинските депутати Мария Мезенцева, Олена Хоменко и Русем Умеров, които седяха заедно на първия ред, посочва Асошиейтед прес.

"В този мрак на войната, в нейната жестокост, се молим за вас и заедно с вас тази нощ. Молим се за всички страдащи. Можем да ви дадем само рамото си, нашите молитви", каза папа Франциск и добави, че "най-голямото нещо, което можете да получите е възкресението на Христос", произнасяйки последните три думи на украински.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
защо се молите само за украина както плачат украинските маики така плачат ируските маики а нещастният бълг народ които трябва да изхранва 80 000 бежанциза тях молите ли се
28
0
 
1
 
! Отговори
Католическата преди 2 години
църква налага унищожаването на православието! Това съвпада с интересите на големите американски и западни фирми за произвеждане на оръжия!!!!
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А за педофилията какво мисли?
26
1
 
5
 
! Отговори
Делата преди 2 години
Божий наместник на земята - това е титлата на Папата. Никъде в Библията Христос не споменава че оставя заместник на земята. Лицемерната католическа религия отново се намесва в политиката. Прочетете изказването на нашия Патриарх той не заема страна в него. Но вижте Папата най-очевидно застава на страната която е лансирана като правилната от политиците в Европа и САЩ. Като е толкова загрижен за мир защо не осъди даването на оръжие на едната страна.Защо от 2014 година мълчи за Донбас ?
25
2
 
6
 
! Отговори
Путин преди 2 години
Да беше осъдил погрома на 2 май 2014г. в Одеса!!! Двулични роби на фалшива вяра.....
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв ни е папата на нас, ние сме с Руската Патриаршия , който не му ахресва, имиграция безвързвратно .
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Католическата църква, когато е на власт през Средновековието елиминирала толкова народ, включително и деца! Инквизицията не прощавала. И има една история- беден селски баща отишъл да вземе малко хляб от хамбара на Католическата църква. Бил заловен от стражите и изправен пред папа Инокентий 3. Запитан от него как смее да посяга от светата обител без позволение, той коленичил, помолил за милост и отвърнал, че храни 3 деца, жена. А Църквата не им е помагала с нищо. Папата наредил да му отрежат гл.
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Под индустриалната зона на Азовстал, има 24 км. тунели на дълбочина до 30 метра. Има и секретно съоръжение на НАТО PIT-404, както и секретна биолаборатория на НАТО с биологични оръжия. Тунелите са оборудвани с бункерна система с бронирана защита. Вътре има около 240 чужденци, включително офицери от НАТО и Френския чуждестранен легион, както и персонал от биолабораторията. Тяхната охрана, финансирана от Ахметов, наброява до 3000 души. Биолабораторията под завода Азовсталь в Мариупол в така нареченото съоръжение PIT-404 е построена и управлявана от Metabiota, която е свързана с Хънтър Байдън
21
3
 
12
 
! Отговори
Вън преди 2 години
католическата църква! Навремето те правиха кръстоносни походи за да избиват хората! И сега същото .....Подкрепят най-богатите, които произвеждат оръжие за да го продават на Украйна.
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Папата, а защо неосъди обстрела и убийствата извършени от укрофашистите 8 години в Донбас ? ЛицемерДолен ! Той няма да отиде в Рая а в Ада и ще ври в котела с катран а аз ще подържам огъня
19
3
 
3
 
! Отговори
Ххх преди 2 години
Уж религията трябваше да ни обидинява а тя действа наобратно - разделя ни. Преди феновете на Левски и ЦСКА си люпиха семките един до друг а сега се избиват! Ваксъри и антиваксъри и т.н. Само разделение на народите има последно време. Света си заслужава унищожението! Вече незнам дали съседа ми утре няма да започне да подкрепя идеологията на ИДИЛ или пък дали няма да ме издебне да се наведа за да ми го хакне по джендърските му права. *** криворазбраната планета..! Плащаш си за да ти го набиват!
18
2
 
5
 
! Отговори
До 24 преди 2 години
Знае заклинанието се казва САЩ ама го е страх да го изрече
17
11
 
4
 
! Отговори
АЗОВ преди 2 години
Громете руските агресори където ги заварите!
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лицемерен йезуит.
15
2
 
2
 
! Отговори
Папата не знае ли... преди 2 години
Някое проклятие и да се приключи войната ?
14
7
 
8
 
! Отговори
Ххх преди 2 години
Ватикана отдавна го намразих заедно с досадния им папа! Църквата е за всеки вярващ независимо дали е прав или е крив! Уж Бог не дели хората а защо тогава папата ги дели? Поредната институция, която се финансира с нашите пари, за да излиза някой и да говори глупости! Всеки който е вярващ няма да мисли зло на ближния си независимо от расата му! Всяка една религия води до нещо което е в небето а не ватикана! За мен това е една голяма сектанска групировка!
13
0
 
6
 
! Отговори
Жалейка преди 2 години
Отиде си народната певица Руска Стоименова! Поклон!
12
2
 
1
 
! Отговори
Опънат зъркел преди 2 години
Щом няма атомни бомби не ме притеснява !
11
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо уважаемите римски папи не осъдиха войните в Ирак, Либия, Афганистан, а Франциск I - тази в Сирия?
10
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези колко дечица насилиха този месец, я да кажат!!! Онзи предишният Бенедикт 16, колко свещеници е прикрил с тази гавра?! Чак и той си призна! Горките дечица! Незаслужавате вие живот!